tisdag 27 mars 2012

Det blev en tur med bilen i dag.


Tänkte att jag som flera andra skulle hitta lite tussilago. Så jag tog Harry med mig i bilen och åkte till...Rosersbergs slott...så klart.
Några tussilago såg jag inte till....men hittade något ännu bättre. Blåsippor! Hittade de första redan inne i skogen strax efter parkeringsplatsen.
Vi fortsatte ner mot Mälaren. Isen var inte helt borta än...men det var stor skillnad mot när vi var här sist.
 Vi gick efter vattnet bort mot grottan.
 Och mitt fikaställe...det är härligt att sitta här och titta ut över vattnet.
 Det kanske ser lite kallt och gråmulet ut...men det var det inte.
 Vi fortsatte att leta blåsippor.
 Först en liten vårlök.
 Och sen hittade vi dem...igen.
 Blåsippor i massor.
Jag kröp närmre....
Och närmre....så underbara små blommor. 
 Vi fortsatte till bryggan och tittade på pilträdet som brukar vara så vackert. Men snart, snart är det nog alldeles silverfärgat.
 Harry, Harry....min fina lilla pojk.
 Och sist men inte minst...vackra Rosersbergs slott.
 Och avslutar med två bilder tagna med mobilen.
 Att det kan bli så bra kort med en liten mobilkamera.


10 kommentarer:

  1. Fantastiskt, det var nästan svårt att få syn på de blå blommorna bland alla fjolårslöven! Få se om jag lyckas komma nära någon denna vår. Annars får jag vänta tills hela min tomt är full av vildväxande gullvivor, inte illa det heller. Hasse brukar vara lite frustrerad då han inte får klippa gräset!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig promenad..det känns som om jag går med dig..och blåsipporna är ju bara så underbart fina..särskilt till de bruna löven..

    Ja du det slottet är så pass stiligt o elegant..

    SvaraRadera
  3. Riktigt dajlig promenad du och Harry gjorde tillsammans idag :) Blåsippor finns det gott om här nere oxså :)Vitsippor kommer oxså nu med full fart.. det är tidigt med vårblommorna i år. Skönt med Vårens friska luft och när solen värmer så gott :) ha de kalasigt nu och trevligt på alla vis. Mannen min är konvalescent nu ett par veckor efter en operation där "umpan" är inblandad.. fixat den idag så han är ganska så mör här och intog den starkaste medicinen inför sängbesöket.. hoppas verkligen han är vid gott mod i morgon, men det lär ta tid med mycket omsorg.. Stackars mannen vid min sida. Lider med honom, men han är så stark mentalt så han vägrade bli hämtad från CSK ikväll.. trots sjukvårdsfolket trugade .. det gick så långt att han tog mobilen framför ögonen på dom bara för de insisterade.. Men ringde sedan sonen igen att han inte behövde köra in ;) Så är det med envisa karlar :) Ha de.. kram på dig.

    SvaraRadera
  4. Åhhh Blåsippor är underbara, men vad jag vet finns det inga i frihet häromkring. Får ge mig ut och leta efter Vitsippor i stället, vackra dom med.

    Känslan när man var liten och plockade massvis till mamma..lite halvvissna när man lämnade över dom=)

    Kram kram

    SvaraRadera
  5. vilka vackra bilder å vilken härlig promenad:)blåsippor växer inte hos mej vilt de är så himla söta de blommorna, må gott

    SvaraRadera
  6. Undrar om isen är borta där nu? Den försvann ju på tisdagen hos oss.
    Så fina blåsippsbilder! De slår ut för fullt hos oss också nu.
    Gulliga Harry!

    Trevlig kväll!
    Agneta

    SvaraRadera
  7. Kul att leta vårtecken! För två veckor sen letade vi efter Tussilago i dikena men fann inte en enda. Men nu...
    Å så finns här det ljuvliga Blåsipporna.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Åhh va fint med blåsipporna! Dom är fantastiskt vackra tros sin enkelhet. Jag har faktisk blåsippor alldeles vid bron o sen här nedanför i skogen. Men än är det bara knoppar. Men snart kommer dom. I morse så hade vi nysnö, men den gick bort snabbt när solen kom fram.Ni kanske också har fått snö i går. Vilka härliga promenader ni gör Harry o du.
    Ha en fin helg!KRAM!

    SvaraRadera
  9. Ohh, så vackert!! Vi har som sagt försökt plantera in här men de verkar inte vilja trivas. Däremot vårlökarna trivs bra.

    SvaraRadera
  10. Åh,sÅ herligt med vårblommor! Her blommar nu æven vitsipporna ihop med blåsipporna! Går lite før fort nu man vill ju njuta så mycket som møjligt eller hur!?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow this blog with bloglovin

Follow Med kameran i högsta hugg...
Dog 4